November 28, 2022

Model News

Zachwyceni entuzjaści mody

Korzyści i skutki uboczne makijażu z pudru ryżowego – musisz przeczytać

4 min read

Korzyści z proszku ryżowego dla skóry

Puder ryżowy jest często używany w przemyśle do pielęgnacji skóry, aby uzyskać szklaną skórę. Skóra, która jest nieskazitelna i ma idealną teksturę. Oto kilka korzyści płynących z używania proszku ryżowego.

  • Chroń skórę przed uszkodzeniami słonecznymi: Puder ryżowy zawiera naturalny środek chroniący przed słońcem zwany kwasem ferulowym i alantoiną, który działa jak naturalna ochrona przed szkodliwym promieniowaniem UV. Możesz zrobić dowolną pastę z pudru ryżowego i nałożyć ją na skórę. Przy konsekwentnym stosowaniu pomaga rozjaśnić koloryt skóry.
  • Działa jako świetny środek złuszczający: Ponieważ puder ryżowy ma nieco szorstką konsystencję, działa jako świetny środek złuszczający. Pomaga pozbyć się suchych komórek skóry i zapewnia gładką, nieskazitelną skórę. Jest to naturalny składnik i dlatego nie powoduje uszkodzeń skóry.
  • Działa na cienie pod oczami: puder ryżowy działa również cuda na te ciemne, workowate oczy. Mają uczucie chłodu, które zastosowane w postaci pasty, daje uczucie ukojenia. Uważaj, aby używać go prawidłowo, ponieważ granulki mogą czasami być szorstkie na delikatnych obszarach oczu.
  • Pomaga kontrolować nadmiar oleju: puder ryżowy dobrze sprawdza się w przypadku tłustej cery. Mogą nakładać na skórę gęstą pastę, aby wchłonąć nadmiar oleju.
  • Pracuj nad pryszczami: Ma właściwości pochłaniające olej i pomaga radzić sobie ze skórą trądzikową. Stosowany bezpośrednio na aktywne pryszcze pomaga zmniejszyć zaczerwienienia i obrzęki dołków.
  • Sprawdzi się jako świetna odżywka do włosów: puder ryżowy działa jako środek pielęgnacyjny. Pomaga również wzmocnić i wyprostować włosy. Mycie włosów wodą ryżową sprawia, że ​​włosy stają się mocniejsze niż kiedykolwiek wcześniej.
  • Działa cudownie w gojącej się ranie. Można na nią nałożyć pastę i uzyskać efekt uspokajający.

Puder ryżowy w makijażu:

Przemysł kosmetyczny i kosmetyczny jest przepełniony licznymi produktami, które mogą pomóc Ci osiągnąć pożądane wymagania skóry. Istnieje wiele składników, które pomagają uzyskać nieskazitelną i teksturowaną skórę. Puder ryżowy jest jednym z takich składników szeroko stosowanych, zwłaszcza w azjatyckim przemyśle kosmetycznym. Podstawowym pożywieniem krajów azjatyckich jest ryż. Uważają, że jest to magiczny składnik, a wiele kosmetyków do makijażu jest zbudowanych z pudru ryżowego.

  • Regularne stosowanie ryżu w proszku może pomagają uzyskać szklaną skórę. Ponadto, gdy jest stosowany do włosów, pomaga uzyskać mocne, gładkie, jedwabiste włosy. Increase Rоwder był używany od wieków i jest znany ze swoich właściwości pochłaniających olej. Znany ze swojej skuteczności, która pomaga utrzymać kosmetyk na dłużej i pozostawia aksamitną kompozycję na skórze, Increase Роwder może być stosowany samodzielnie lub do ustawiania kosmetyków.
  • Ryż Ryżowy to rafinowana skrobia ryżowa, znana jako Ryza Sativa. Ryż był wykorzystywany przez bardzo długi czas w starym rzemiośle jurwedy, co stanowiło kompleksową pracę rekuperacyjną, uspakajającą uszkodzoną skórę. Jest postrzegany jako środek zmiękczający skórę bogaty.
  • Puder ryżowy w makijażu daje urodę matowe wykończenie i nabłyszczenie skóry.
  • Świetnie sprawdza się jako puder sypki, zasypujący, a latem szczególnie pomaga uporać się z nadmiarem potu.
  • Kosmetyk ryżowy w proszku sprawdza się również jako świetne rozwiązanie przeciwstarzeniowe. Makijaż z pudrem ryżowym nie wysusza skóry, dzięki czemu utrzymuje jej nawilżenie i opóźnia starzenie.
  • Działa doskonale na skórę ze zmarszczkami i plamami starczymi, ponieważ są to węglowodany całkowite. W związku z tym skrobia pomaga wchodzić w głęboką warstwę skóry i działa nieco w zmniejszaniu drobnych linii i zmarszczek skóry.

Skutki uboczne makijażu w proszku ryżowym:

Ponieważ puder ryżowy jest naturalnym składnikiem, nie ma on żadnych skutków ubocznych. W większości nie podrażniają i nie powodują wysypki i stanów zapalnych skóry. Dlatego może być idealnym wyborem również dla wrażliwej urody skóry.

Nasz werdykt: Puder ryżowy jest jeden popularny składnik wielu produktów do makijażu i urody. Ma swoją zaletę, która pomaga utrzymać skórę w dobrym stanie odżywienia i pielęgnacji. Ponieważ jest to przede wszystkim składnik naturalny, nie ma szkodliwych skutków. Dlatego jest to świetny wybór, aby rozważyć makijaż, zwłaszcza w przypadku starzejącej się skóry, ponieważ wiadomo, że puder ryżowy radzi sobie z drobnymi zmarszczkami i starzeniem się.